Beleving

Met een goede etalage laat je zien wie je bent. Het gaat bij veel mensen niet alleen om een product kopen als ze een winkel binnengaan. Het gaat veel verder dan dat. De keuze om een winkel binnen te gaan, gaat vaak samen met de beleving.

Bijvoorbeeld de service die geboden wordt. Een goed advies. Het contact met de medewerkers. Het voelen of passen van producten. En natuurlijk het gevoel wat mensen krijgen in een winkel. Een goede etalage en een passende instore presentatie horen hier bij/maken dit af.

Sfeer
De sfeer in de winkel is van groot belang. Deze hangt af van de functie van de winkel. Een goede sfeer kan je het beste omschrijven met ‘je op je gemak’ voelen. Dit is een gevoel, een stemming die mensen krijgen in bepaalde situaties, bij bepaalde handelingen, gelegenheden maar ook bij bijvoorbeeld feestdagen. Een sfeer kan positief maar ook negatief zijn. Sta eens stil bij de sfeer die er heerst in je winkel. En bedenk of dit de sfeer is die je graag wil overbrengen. En hoe je dit eventueel zou kunnen aanpassen. Hulp nodig? We helpen graag.

Stopkracht!

Wat we uiteindelijk met een etalage willen bereiken is het creëren van Stopkracht. We willen de aandacht van voorbijgangers. En ze moeten stoppen. Stilstaan bij wat wij ze willen laten zien. Wat dat is, dat bepaal je zelf!

Herkenbaarheid door herhaling
Opvallen kan door herhalen. Bijvoorbeeld door een afbeelding op een poster in de etalage terug te laten komen in een mailing aan klanten. Belangrijk is dat je reclame-uitingen op meerdere plaatsen terug laat komen. Ook kunnen bepaalde acties meerder jaren terugkomen/herhaald worden. Klanten herkennen de actie en leggen dan sneller de link met jouw bedrijf.

Zichtbaarheid
Opvallen kan op verschillende manieren. Gebruik van kleur en goede verlichting helpen hierbij.